Praktijk Astrid Engels: massage-therapie, acupunctuur, shiatsu en meditatie te Nijmegen
Home
Over mij
Massage
Acupunctuur
E.E.N.-therapie
Meditatie
Referenties
Contact en Route
Tarieven
Vragen
Links

Meditatie

Meditatie is een techniek om je lichaam en geest rustig te maken en vrij van ziekmakende stress. Het is daarom goed voor je algehele geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het geeft energie, maakt ontspannen en het is eenvoudig te leren. Je kunt het overal en altijd inzetten en je kunt al na korte tijd de positieve ontspannende effecten ervaren. Zo kun je merken dat je tegenslagen makkelijker aankunt, je rustiger door het leven gaat, spanningen los kunt laten en ruimte krijgt voor nieuwe en andere ideeŽn.

Dat meditatie werkt is inmiddels bekend, ook binnen het Westers denken. Amerikaanse wetenschappers hebben bijvoorbeeld vastgesteld dat mensen na korte meditatiesessies over het algemeen tot ruim 50% minder gevoelig zijn voor pijn. Mensen die een korte periode mediteren, ervaren pijnprikkels als 57 procent minder onplezierig en 40 procent minder intens.

De effecten treden ook op als mensen pas net hebben geleerd om te mediteren. Mediteren is voor iedereen die wil leren niet te worden meegesleurd in de dagelijkse hectiek. Om innerlijke rust te vinden en een andere houding te ontwikkelen ten opzichte van de buitenwereld.

home
workshop meditatie, cursus Energetische Meditatie